EKMEK ÇEŞİTLERİ

KEPEKLİ EKMEK (340 gr – 400 gr)

İçindekiler :

Buğday unu, su, buğday kepeği, ekmek mayası, tuz, ekmek katkı maddesi emülgatör (mono ve igliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)

Açık kepek ekmeği ve dilimli poşetli kepekli ekmek çeşitleri mevcuttur.

ÇAVDARLI EKMEK

İçindekiler :

Buğday unu, çavdar unu, su, , ekmek mayası, tuz, gluten, kavrulmuş malt unu ekmek katkı maddesi (( emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit))

Küçük Çavdar Ekmeği 350 gr
Büyük Çavdar Ekmeği 700 gr
Dilimli Çavdar Ekmeği 500 gr
Çavdar Ekmeği 350 gr

Çavdar, diğer kepekli besinler gibi, içeriğinde bulunan lif sayesinde hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemini düzenler ve yemek sonrası uyku ve yorgunluk hissi azalır.Bunların dışında çavdar unu, içerdiği olisakkaritlerden dolayı kan şekerini düzenler ve uzun süre tokluk hissi verir.
Ayrıca vücutta daha az yağ depolanmasını sağlayan çavdar unu, sağlığımızı ve formumuzu korumamıza yardımcı olur. Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur B2, B6, B12 ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum, niasin, folik asit ve çinko içerir. Damar sertliğini önlemede etkilidir Kolestrol ve tansiyonu düşürücü etkileri vardır Kalp krizi riskini azaltır.

MISIR EKMEĞİ (800 gr)

İçindekiler :

Mısır unu, içme suyu, buğday unu, maya, tuz, ekmek katkı maddesi (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), antioksidan (askorbik asit), enzim (fungal alfa amilaz)) , koruyucu (kalsiyum propiyonat).

PAPATYA EKMEK (400 gr)

İçindekiler :

Buğday unu, su, ekmek mayası, tuz, ekmek katkı maddesi emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit), susam

TAM BUĞDAY EKMEĞİ (ısparta yöresi) (800 gr)

İçindekiler:

Tam Buğday Unu, Su, Buğday Unu, Ekmek Mayası, Tuz, Ekmek Katkı Maddesi ( buğday unu, trikalsiyum fosfat, mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri, askorbik asit, fungal alfa amilaz), Buğday Gluteni, Koruyucu (Kalsiyum Propiyonat) Buğday tanesinin ince kepek,kaba kepek ve rüşeym denilen özü ile birlikte öğütülmesi ile elde edilen Tam Buğday unundan üretilmiştir.
Kepek miktarı buğdayın doğal yapısında bulunan ölçüdedir. Bu nedenle daha çok ve çeşitli B vitaminleri ve normal kepekli ekmeklerde bulunmayan antioksidan E vitamini ve elzem doymamış yağları da doğal olarak içerir. Lif oranı yüksek olduğundan tokluk hissi verir.
Bağırsak faaliyetlerini düzenler. Enerji değeri normal ekmeğinkine oranla düşüktür.

BESİN ÖGELERİ TABLOSU
Nem
37,61
Kül (KM de %)
3,75
Yağ %
0,84
Protein
9,36
Selüloz %
1,02
Şeker %
2,45
Nişasta %
38,68
Karbonhidrat %
41,13
Enerji (kcal/100 gr.
209,52


ALAŞEHİR EKMEĞİ (400 gr)

İçindekiler :

Buğday unu, sarı buğday unu, su, ekmek mayası, tuz, ekmek katkı maddesi emülgatör
(mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)

TAHILLI EKMEK ( İZMİR EKMEĞİ) 350 gr

İçindekiler :

Buğday unu, su, çavdar unu, arpa unu, yulaf unu, kavrulmuş malt unu, maya, tuz, ekmek katkı maddesi (emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit))

TRABZON EKMEĞİ

İçindekiler :

Buğday unu, su , tip 4 un, ekşi hamur, tuz.

KÖY EKMEĞİ ( 500 gr)

İçindekiler :

Buğday unu, su, tam buğday unu, çavdar unu, mısır unu, buğday kepeği , maya, tuz, ekmek katkı maddesi.

HAŞHAŞLI EKMEK SUSAMLI EKMEK TUZSUZ EKMEK ÇAVDARLI KÖY EKMEĞİ